Plater bakarreko menua: haragi birberotua (Xu Lizhi)

Berakatz-ernamuina eta haragi birberotua
Meloi mikatza eta haragi birberotua
Piper berdea eta haragi birberotua
Tofu lehorra eta haragi birberotua
Patata eta haragi birberotua
Aza eta haragi birberotua
Banbu-ernamuina eta haragi birberotua
Loto-ernamuina eta haragi birberotua
Tipula eta haragi birberotua
Tofu ketua eta haragi birberotua
Uraza1 eta haragi birberotua
Apioa eta haragi birberotua
Azenarioa eta haragi birberotua
Soja-ernamuina eta haragi birberotua
Ilar berdea eta haragi birberotua
Ozpinez ondutako ilarra eta haragi birberotua
Xu Lizhi eta haragi birberotua


1 Uraza bezala itzuli badugu ere, poesia originalean wosun (莴笋) hitza erabiltzen da. Hitz hau Txinan jan ohi den uraza motari dagokio (Lactuca sativa var. asparagina), ez euskaldunok jan ohi duguna (Lactuca sativa var. longifolia).

Xu Lizhiren poesia gehiago euskaraz eskuragarri dituzu blog honetako Xu Lizhi etiketapean.

Utzi erantzuna

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude